Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

23 september 2021

Werkgestraften ruimen zwerfafval op na hoogwater

Deze week dragen ook mensen met een werkstraf hun steentje bij aan het opruimen van zwerfafval dat na het hoogwater van afgelopen juli is achtergebleven. De werkzaamheden worden uitgevoerd langs de Maas, aan zowel de Gelderse als de Brabantse kant.

idverde NL (opdrachtnemer van het project) herstelt voor Rijkswaterstaat een deel van de schade die het hoogwater heeft veroorzaakt. Daarbij werkt het bedrijf samen met Reclassering Nederland. De mensen die de werkstraffen uitvoeren dragen bij aan een schonere wereld. Zo kunnen zij hun plek in de samenleving terugverdienen. idverde NL en Rijkswaterstaat zijn blij met deze inzet.

 

Werkstraf

Een werkstraf is een straf waarbij de rechter of het Openbaar Ministerie iemand verplicht een aantal uren zinvol en onbetaald werk te doen dat een publiek doel dient. Zo doet de werkgestrafte iets terug voor de samenleving. De werkstraf wordt niet opgelegd bij zware delicten. De maximale duur van een werkstraf is 240 uur. Reclassering Nederland bepaalt waar en wanneer de werkstraf wordt uitgevoerd. Sinds afgelopen zomer werkt de reclassering samen met Rijkswaterstaat en haar opdrachtnemers. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 30.000 werkstraffen opgelegd.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws