Nieuws
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst
T: 06 20 96 10 80

31 juli 2018

Een bus vol spanning!

Iedereen die een beetje een doe-het-zelfver is heeft wel iets van accugereedschap in huis liggen. Meestal is het een accuboormachine of iets vergelijkbaars. Accuoplader in het stopcontact en overal aan de slag, echt heel praktisch! Je kunt gemakkelijk werken op allerlei plekken, het gereedschap is licht en ergonomisch in gebruik. Hoe is dit in de boomverzorging?

‘Energietransitie’

Ook in onze branche is accugereedschap steeds meer in opkomst. De kettingzaag, een veelvuldig ingezet stuk gereedschap, is daarbij speerpunt. Maar als je wilt overstappen van benzine naar elektrisch, dan moet het wel net zo goed functioneren. In 2015 is BTL Bomendienst serieus gaan kijken naar de mogelijkheden om te werken met accukettingzagen. Sinds die tijd worden er in de markt ook kwalitatief goede machines aangeboden, machines met een gelijkwaardige zaagcapaciteit.

Echter, je blijft met het probleem van het opladen zitten. Hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Al onze nieuwe bussen zijn sindsdien uitgerust met een stekkerdoos en continue stroom. Inmiddels heeft meer dan de helft van ons wagenpark een oplaadmogelijkheid in de bus met bijbehorend accugereedschap.

Alles met één accu

Voor de diverse machines kan gebruik worden gemaakt van dezelfde accu’s: kettingzagen, bladblazers en zelfs grastrimmers functioneren prima op accu. En met de snellader is een accu in 30 minuten weer opgeladen.

Ergonomie en omgeving

De diverse machines zijn eenvoudig in gebruik, lichtgewicht en ontworpen voor comfort en productiviteit. Omdat er geen verbrandingsmotor in de machines zit heeft de boomverzorger geen last meer van de schadelijke uitstoot en wordt er ook geen brandstof meer verbruikt. Daarbij zijn de prestaties van het nieuwste accugereedschap voor snoeiwerkzaamheden vergelijkbaar met die van reguliere brandstofmachines. Ook de omgeving is blij met deze werkwijze, de geluidsreductie is namelijk enorm. Bijvoorbeeld op locaties als begraafplaatsen, schoolpleinen en dergelijke is dat een absolute pre.

Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst

T: 06 20 96 10 80
E: marc.lansink@idverde.nl

“Actief zijn over de volle breedte van het vakgebied, van beleid tot verplanten, draagt bij aan een groenere, boomrijke omgeving.”

Laatste nieuws

Meer nieuws